Maatschappelijke stage

Bij de Hartekamp Groep maken we ook graag plaats voor vmbo-, mavo-, havo- en vwo-leerlingen die hun maatschappelijke stage moeten lopen. Deze stage van 30 uur is gericht op het leveren van een actieve bijdrage aan de samenleving in de vorm van vrijwilligerswerk.

Je krijgt van tevoren informatie over de stageplek en doelgroep en goede instructies. Achteraf zorgen we voor een evaluatie. Ook zorgen we dat je onze vrijwilligers ontmoet.

Hieronder vind je onze stagemogelijkheden voor een maatschappelijke stage. En heb je zelf een talent of een leuk idee? Dan horen wij dat graag!

Stages buiten schooltijd
Je kunt als stagiair helpen bij diverse avond- en weekendactiviteiten, waaronder optredens. Maar ook bij het versieren van ruimtes voor het Sinterklaasfeest, meelopen met de avondvierdaagse of lekkers uitdelen bij de Sint Maartenoptocht. Daarnaast is er ook genoeg te doen tijdens schoolvakanties. Bijvoorbeeld pannenkoeken bakken op een dagbestedingslocatie, helpen bij het maken van lampionnen, nagels lakken of helpen bij puzzelen.

Stages binnen schooltijd

Blokstages
Twee tot vijf dagen meedraaien in een dagbestedingsgroep, een spelletje doen of puzzelen. Een muzikaal optreden of toneelstukje uitvoeren. Of een workshop geven, zoals ‘oefenen op de Wii’ of computer. Dit kan tijdens blokstages: korte stages van een dag. Zo kun je je 30 uur gevarieerd invullen.

Klassikale projecten
Je kunt er ook voor kiezen om met klasgenoten een gezamenlijk project op te pakken. Zoals helpen bij een sportdag, zomerfeest of als klas een kerstlunch of high tea organiseren.

Actiedagen
Regelmatig plannen dagbestedingslocaties hun locatiefeest op een geplande actiedag van een school waardoor leerlingen van deze school kunnen helpen bij het feest.

Interesse?
Lijkt het je leuk om je maatschappelijke stage bij de Hartekamp Groep in te vullen? Stuur dan een e-mail aan d.robben@hartekampgroep.nl en dan nemen we contact met je op.

Of vraag de vacatures op bij de Vrijwilligerscentrale in jouw buurt.