Vrijwilligers

Word ook vrijwilliger bij de Hartekamp Groep! 

Vrijwilligerswerk is voor iedereen! Heb je geen betaald werk of ben je met pensioen? Zoek je een vrijwillige stageplaats of wil je gewoon naast je werk iets voor een ander betekenen? In een prettige, betrokken omgeving nuttig vrijwilligerswerk doen? Alleen of samen met anderen? Dat kan bij de Hartekamp Groep op tijden en locaties die het beste bij jou passen. Wij zoeken voor elke vrijwilliger een passende plek. Wij zorgen voor begeleiding en indien gewenst voor scholing.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor cliënten van de Hartekamp Groep. Veel van de cliënten willen graag een vrijwilliger om samen activiteiten mee te ondernemen in hun vrije tijd. Het is belangrijk dat de cliënten een netwerk (lees contacten) in hun woonomgeving hebben. Met ondersteuning van een vrijwilliger worden de mogelijkheden van de cliënt vergroot en ontstaan er leuke contacten. Dit maakt het vrijwilligerswerk boeiend en waardevol. De Hartekamp Groep hecht veel waarde aan de inzet van vrijwilligers. Vrijwilligers horen erbij!

Wat biedt de Hartekamp Groep voor haar vrijwilligers?

Reiskostenvergoeding
De reiskosten naar en tijdens het vrijwilligerswerk worden vergoed. Er is een vergoeding voor het openbaar vervoer, auto, fiets en bromfiets.

Begeleiding
Als vrijwilliger krijg je achtergrondinformatie over mensen met een verstandelijke beperking en specifiek over cliënten waar je mee gaat werken. Iedere vrijwilliger krijgt de begeleiding die hij/zij nodig heeft om het vrijwilligerswerk goed uit te oefenen.

Kansen
Vrijwilligerswerk is een goede manier om kennis te maken met de doelgroep en het werken in de zorg. We zien ook dat vrijwilligers door het doen van vrijwilligerswerk hun eigen netwerk vergroten waardoor de kans op instroom op de arbeidsmarkt wordt vergroot. Vrijwilligerswerk geeft plezier en regelmaat aan het leven van zowel de cliënt als de vrijwilliger.

Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je nog niet wat? Bekijk een selectie van de vacatures (er zijn nog veel meer vacatures die we graag samen met jou doorlopen).
Heb je zelf een leuk aanbod? Twijfel je of je vrijwilligerswerk mag doen, bijvoorbeeld in verband met een werkloosheidsuitkering of UWV? Of wil je eerst meer informatie? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gesprek met één van de coördinatoren.

Meteen aanmelden voor een vrijblijvend gesprek? Vul dan het formulier in.

De Hartekamp Groep werkt samen met de vrijwilligersacademie in Haarlem. Vrijwilligers kunnen gebruik maken van het uitgebreide aanbod van scholing, cursussen en workshops. Kijk op www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl

Vrijwilligers