Jongeren

Aanbod

Café de Sport
In Café de Sport kun je elke week sjoelen, kegelen, tafeltennissen, Jeux de Boules en veel meer. Café de Sport is er voor mensen met een matige of ernstige verstandelijke of meervoudige beperking vanaf 16 jaar. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. In de aula zijn verschillende ruimtes waardoor er per onderdeel in een klein groepje gespeeld word.

Begeleiding:
Café de Sport wordt begeleid door een vaste groep vrijwilligers (in wisselende samenstelling). De vrijwilligers staan vast bij een onderdeel en helpen waar nodig om het spel te spelen. 

Plaats en tijd:
Maandag avond van 19.00 – 20.00 uur
Aula
Herenweg 5
Heemstede 

Muziekclub
Onze muzikanten geven elke week een optreden weg. Leuk om naar te luisteren maar ook om mee te zingen, spelen of dansen. De Muziekclub is voor mensen met een matige of ernstige verstandelijke of meervoudige beperking vanaf 16 jaar.

Begeleiding:
De muziekclub wordt begeleid door één professionele kracht/ vrijwilliger met coaching vaardigheden die ook cliënten begeleid.

Plaats en tijd:
Dinsdag avond 19.00 – 20.00 uur
Aula
Herenweg 5
Heemstede


Soos
In de Soos kunnen cliënten gezellig samen zijn met andere deelnemers. Even swingen, lekker kletsen, genieten van een bakkie koffie en mensen om u heen. Om de week ligt de nadruk op knutselen. De Soos is speciaal voor mensen met een matige of ernstige verstandelijke of meervoudige beperking vanaf 16 jaar.

Begeleiding:
De Soos wordt begeleid door een vaste groep vrijwilligers (in wisselende samenstelling). De vrijwilligers helpen u waar nodig en maken er samen met de cliënt een gezellige avond van.

Plaats en tijd:
Woensdag avond van 19.00 – 20.15 uur
Aula
Herenweg 5
Heemstede

Weekend activiteiten
In het weekend wordt van alles georganiseerd vanuit de Hartekamp Groep. Zoals optredens, theater, rolstoeldansen, een filmmiddag of thema’s als Sinterklaas, Kerst, Carnaval ed. De activiteiten zijn speciaal voor mensen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke of meervoudige beperking van alle leeftijden. Er kunnen tussen de 30 en 60 mensen meedoen.

Begeleiding:
Er helpt altijd een vaste groep vrijwilligers samen met een professionele begeleiding vanuit het team van Vrije Tijd en Vrijwilligers. 

Plaats en tijd:

  • Ongeveer 2x per maand op zondag (soms zaterdag):
    Aula Heemstede of Duinoord Bennebroek
  • Eenmaal per maand op zondagmiddag: Richard Holkade in Haarlem
  • Eenmaal per maand op zondagmiddag: Albert Schweitzerlaan in Haarlem

Wandelclub de ‘Hartlopers’

Wandelclub de ‘Hartlopers’ is een gezellige wandelclub voor mensen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking. Je moet er minstens een uur achter elkaar voor kunnen lopen (4 km). We wandelen in een rustig tempo, het gaat om de gezelligheid. Maar willen cliënten die lekker doorstappen of echt een flink eind lopen, dan kan dat ook!

Begeleiding:
Een vaste groep vrijwilligers wandelt om de week met een groepje cliënten. Afhankelijk van de vraag wordt de groep gesplitst zodat er meer aandacht is voor de deelnemers en/ of omdat er deelnemers zijn die graag wat sneller willen lopen.

Plaats en tijd:
Om de week op zondagochtend vanaf 10.00 uur
Start vanuit de Aula
Herenweg 5
Heemstede

Zaal voetbal
In een kleine zaal wordt er recreatief gevoetbald. Het gaat om eenvoudige trainingen, er worden geen wedstrijden gespeeld. Zaalvoetbal is toegankelijk voor mensen met een verstandelijke beperking.

Begeleiding:
De voetbaltraining wordt gegeven door twee vrijwilligers. Beide vrijwilligers hebben jarenlang ervaring met het aanbieden van training aan mensen met een verstandelijke beperking.

Plaats en tijd:
Donderdag avond van 19.00 – 20.00 uur
Sportzaal ‘de Klimop’
Herenweg 5
Heemstede

Vrijdagavondsoos
Gezellige ontmoetingsplek met wisselende kleinschalige activiteiten.
Georganiseerd door de Hartekamp Groep, Haarlem Effect en RIBW-KAM.

Plaats en tijd:
Vrijdagavond van 19.30 uur - 21.30 uur
Wijkcentrum Binnensteeds
Nieuwe Groenmarkt 20
Haarlem