Jongeren

Dagbesteding

Ook voor jongeren hebben we leuke locaties voor dagbesteding. Waar er voor jongere kinderen ruimte is om te spelen en zich beginnend te ontwikkelen, kijken we bij oudere kinderen naar mogelijkheden om te werken.

Bij de Hartekamp Groep bieden we dagbesteding aan voor ruim 1.000 mensen met een verstandelijke beperking. In 27 locaties in Midden- en Zuid-Kennemerland, Duin- en Bollenstreek, Amstelland en Meerlanden. Ook kunnen wij de cliënt ondersteunen om te werken bij een gewoon bedrijf. 

De dagbesteding van de Hartekamp Groep is opgezet vanuit het idee dat iedereen plezier in z’n werk moet hebben en blijft leren en groeien. De cliënt is bij ons verzekerd van: 

1. Groei en perspectief
Onze deskundige begeleiders helpen en stimuleren de cliënt om te blijven doen wat hij kan of te accepteren wat hij niet meer kan. Zo blijft de cliënt betrokken bij de wereld om hem heen.

2. Eigen keuzes
We begrijpen dat de cliënt zoveel mogelijk eigen keuzes wilt maken en helpen waar nodig. Hoe wil de cliënt de dag besteden? Wat wil hij leren? Samen met de begeleiders stelt de cliënt zijn eigen doelen vast. 

3. Deelname aan de samenleving
Onze dagbesteding wordt zoveel mogelijk midden in een dorp of stad of bij een bestaand bedrijf gezocht. In een veilige beschermde omgeving of een meer open omgeving.

4. Goede contacten
Bij de Hartekamp Groep besteden we veel zorg aan het leggen van contacten met ander bedrijven en deze te onderhouden. Zodat onze cliënten op meerdere plekken terecht kunnen.

5. Deskundige begeleiding
De begeleiders van de Hartekamp Groep zijn deskundig en accepteren en respecteren de cliënt. Ze zorgen dat de cliënt zich veilig voelt en stimuleren hem tegelijkertijd om alles uit zichzelf te halen. 

6. De kans om mee te praten
Wil de cliënt meedenken en meebeslissen over dingen die belangrijk zijn voor hem en anderen op de dagbesteding of werk? Dan kan de cliënt of zijn vertegenwoordiger, lid worden van de cliëntenraad.

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met het Cliëntservicepunt van de Hartekamp Groep. U kunt ook aangeven dat u teruggebeld wilt worden.

Dagbesteding