Jongeren

Deeltijd wonen

Soms kan de zorg voor een kind met een beperking zo zwaar zijn, dat je als ouder ervoor kiest om het een paar dagen per week ergens anders te laten wonen. De Hartekamp Groep biedt daarvoor de mogelijkheid tot deeltijd wonen. Of uw kind nu veel of weinig begeleidng nodig heeft.

Deeltijd wonen is een goede manier om er aan te wennen dat uw kind vroeg of laat ergens anders gaat wonen. Uw kind woont gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk in de Reviusstraat 1a-1b of t Veer. Uw kind woont minimaal vier nachten in de week in de Reviusstraat of ‘t Veer en blijft de overige dagen/nachten thuis. Tijdens deeltijd wonen is er altijd een mogelijkheid om uw kind meerdere dagen/nachten te laten komen.

Als een tweede thuis
De visie van al onze woonmogelijkheden is dat elk kind uniek is en zich op z’n eigen manier kan ontwikkelen. In de praktijk betekent dit dat elk kind een persoonlijke daginvulling heeft. En een individueel programma. Het is belangrijk dat een kind zich thuis voelt en dat alles erop is gericht om zo zelfstandig mogelijk te leren leven. Goed opvoeden en aandacht voor sociaal en emotioneel gedrag hoort daarbij. Samen met ouders maken we hiervoor een ondersteuningsplan.

Deeltijd wonen in de Reviusstraat / ’t Veer 1a-1b:
De Reviusstraat / ’t Veer 1a-1b is een fijne, huiselijke omgeving waar uw kind zich snel zal thuisvoelen. Elk kind heeft een eigen kamer. Als uw kind thuis is, wordt die kamer niet door andere kinderen gebruikt. Zo wordt de Reviusstraat of t Veer 1a-1b dus echt een tweede thuis. Overdag gaat uw kind naar school of naar het dagverblijf. Voor deeltijd wonen is een ZZP-indicatie nodig, die volledig wordt ingezet. Deeltijd wonen kan niet op PGB basis.

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met het Cliëntservicepunt van de Hartekamp Groep. U kunt ook aangeven dat u teruggebeld wilt worden.