Kinderen

Zwemmen

Kinderen zijn dol op water. Maar als je een beperking hebt, is het soms niet mogelijk om gewoon op zwemles te gaan of een andere watersport te beoefenen. Bij de Hartekamp Groep kun je speciale zwemlessen volgen en meedoen met aquarobics lessen.

Zwemlessen op woensdagmiddag
Op woensdagmiddag worden er in het zwembad van Klimop, Herenweg 5 te Heemstede zwemlessen gegeven voor (thuiswonende) kinderen en jongeren met een beperking. Uw kind krijgt 1 op 1 begeleiding. In principe streven we naar het behalen van de diploma’s van het zwem ABC. Mocht dit niet haalbaar zijn dan overleggen we met de ouders over volgende stappen.

Ouder/kind zwemmen
Wilt u lekker vrij zwemmen samen met uw kind? Dat kan ook. Lekker spelen in het water. En u kunt dan ook gebruik maken van het aanwezige materiaal. We hebben op de Hartekamp een extra verwarmd snoezelbad en daarnaast een zwembad dat op verschillende dieptes gezet kan worden.

Recreatief zwemmen
In het zwembad kan natuurlijk ook recreatief worden gezwommen. Lekker spelen in het water, waarbij gebruik kan worden gemaakt van het aanwezige materiaal. Recreatief zwemmen is altijd in een groepje. We hebben op Harteheem en de Hartekamp een extra verwarmd snoezelbad en op de Hartekamp hebben we ook een zwembad dat op verschillende dieptes gezet kan worden. Afhankelijk van de locatie zijn er naast overdag ook in de avond en op zaterdag mogelijkheden om recreatief te zwemmen.

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met het Cliëntservicepunt van de Hartekamp Groep. U kunt ook aangeven of u teruggebeld wilt worden.