Ouderen

Speel-o-theek

Voor iedereen wat te beleven!

De speel-o-theek is een prettige plek waar onze cliënten en hun begeleiders kunnen komen, maar ook gezinnen uit de wijde omgeving. Ook kunnen voorzieningen als kinderdagverblijven er gebruik van maken. Voor zowel kinderen, jongeren, volwassenen als ouderen is er genoeg materiaal te vinden dat aansluit bij hun belangstelling en ontwikkeling.

Het aanbod
In de speel-o-theek vindt u onder andere snoezel- en actie/reactie materiaal, (aangepaste) spellen en muziekinstrumenten. Maar ook decoratiemateriaal en ontwikkelingsmateriaal om (schoolse) vaardigheden te stimuleren. Speciaal voor cliënten zijn er verder boeken, cd’s, dvd’s en cd roms te leen. Er is een kunstlidmaatschap om schilderijen te lenen van de kunstwinkel Hart Werk & Kunst.

Online catalogus
U kunt het aanbod van de Speel-o-theek Heemstede en Heemskerk bekijken in de online catalogus Aura Online. Het reserveren en aanvragen van artikelen kan alleen als u lid bent van de speel-o-theek en u een account heeft voor 'My Aura Space'. Om lid te worden van de speel-o-theek en om 'My Aura Space' te activeren, kunt een mail sturen naar de speel-o-theek van uw keuze:

Wat kost een leenabonnement?

De jaarlijkse bijdrage per 1 januari 2018 bedraagt:

  • € 13,40: klein abonnement van twee artikelen per keer
  • € 29,50: medium abonnement van vijf artikelen
  • € 71,00: groot abonnement van15 artikelen

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor een kalenderjaar en wordt automatisch verlengd, tenzij u schriftelijk opzegt voor 1 december. Lid worden kan op ieder moment. U betaalt dan alleen abonnementskosten voor de maanden die nog resteren.

Kom langs!
Onze speel-o-theken worden grotendeels gerund door vrijwilligers en cliënten. Zij helpen u graag bij het bekijken en uitproberen van het materiaal. U vindt de speel-o-theken op de volgende adressen:

Speel-o-theek Heemstede (grootste collectie)
Orangerie, Eekhoornlaan 1, Heemstede
Openingstijden:
dinsdag van 11.00 tot 16.00 uur
woensdag van 13.00 tot 15.30 uur
donderdag van 11.00 tot 16.00 uur

Speel-o-theek Heemskerk
Cirkel 1, 1967 NM, Heemskerk
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

Meer weten? Neem dan contact met ons op.