Ouderen

Aanbod

Het aanbod van activiteiten is recentelijk voor een groot deel vernieuwd.

Sport en Spelclub
Deze activiteit is bestemd voor alle niveaus. Cliënten kunnen sjoelen, tafeltennissen, darten, spellen doen als ’Vier op een rij’, bewegen met een parachutedoek en nog veel meer. De club wordt begeleid door een vast team enthousiaste vrijwilligers. Voor cliënten die op het Hartekampterrein wonen en niet zelfstandig kunnen komen, is er een (beperkte) mogelijkheid om deze op te halen en terug te brengen naar hun woning.
Waar: de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: maandag, elke week
Tijd: 19.00 - 20.00 uur
Maximum aantal deelnemers: 30

Muziekclub
Deze activiteit is bestemd voor alle niveaus. Een band van vrijwilligers speelt bekende nummers. Wanneer cliënten zin hebben, kunnen ze met een instrument meespelen of meezingen. Instrumenten zijn aanwezig. De club wordt begeleid door een vast team enthousiaste vrijwilligers. Voor cliënten die op het Hartekampterrein wonen en niet zelfstandig kunnen komen, is er een (beperkte) mogelijkheid om deze op te halen en terug te brengen naar hun woning.
Waar: de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: dinsdag, elke week
Tijd: 19.00 - 20.00 uur
Maximum aantal deelnemers: 30

Kom je zingen, zing dan mee
Deze activiteit is bestemd voor cliënten van midden en hoog niveau. Hun favoriete muziek wordt gedraaid en ze kunnen meezingen, playbacken of gewoon genieten van de muziek. Voor cliënten die op het Hartekampterrein wonen en niet zelfstandig kunnen komen, is er een (beperkte) mogelijkheid om deze op te halen en terug te brengen naar hun woning.
Waar: de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: woensdag, eens in de 14 dagen
Tijd: 19.15 - 20.15 uur
Maximum aantal deelnemers: 30

Creatieve club
Deze activiteit is bestemd voor cliënten van midden en hoog niveau. Ze kunnen creatief bezig zijn met eenvoudige materialen en samen met vrijwilligers bedenken ze de thema’s voor deze avond. Wat ze maken, mogen ze natuurlijk mee naar huis nemen. Voor cliënten die op het Hartekampterrein wonen en niet zelfstandig kunnen komen, is er een (beperkte) mogelijkheid om deze op te halen en terug te brengen naar hun woning.
Waar: de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: woensdag, eens in de 14 dagen
Tijd: 19.15 - 20.15 uur
Maximum aantal deelnemers: 30

Sfeer en beleven
Deze activiteit is bestemd voor cliënten van laag niveau. Tijdens deze activiteit kunnen ze genieten van rustige muziek, de sfeer en geuren. Afhankelijk van waar zij op dat moment behoefte aan hebben. Bij voldoende vrijwilligers kunnen ze ook een lekkere wandeling maken. Voor cliënten die op het Hartekampterrein wonen en niet zelfstandig kunnen komen, is er een (beperkte) mogelijkheid om deze op te halen en terug te brengen naar hun woning.
Waar: de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: woensdag, elke week
Tijd: 18.30 - 19.30 uur
Maximum aantal deelnemers: 10

Vrije inloop voor deelnemers van de woensdagclubs
Een gezellige avond waarbij alle cliënten welkom zijn. Ze kunnen koffie drinken, spelletjes doen, elkaar ontmoeten en een praatje maken. Deze activiteit wordt begeleid door vrijwilligers en een medewerker van Vrije Tijd en Vrijwilligers.
Waar: de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: eens per kwartaal
Tijd: 19.00 - 20.15 uur

Kroeg
Deze activiteit is bestemd voor cliënten van hoog niveau. Zodra zich voldoende vrijwilligers hebben aangemeld, zal de kroeg starten. Cliënten kunnen er darten, chillen, internetten, gezellig kletsen en wat drinken. Deze activiteit wordt begeleid door vrijwilligers.
Waar: in een - nog vast te stellen - ruimte op het Hartekampterrein
Wanneer: vrijdag, om de week
Tijd: 16.30 - 17.30 uur
Maximum aantal deelnemers: 10

Workshop
Deze activiteit is bestemd voor cliënten van hoog niveau en wordt vier keer per jaar gegeven door een externe workshopleider. Op het programma staan inmiddels een schoonheidsspecialiste en iets creatiefs.
Waar: de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: eens per kwartaal, naar verwachting in het weekend
Kosten: afhankelijk van het aantal deelnemers en programma
Inschrijven: per workshop; informatie volgt later
Maximum aantal deelnemers: 6

Voetballen
Deze activiteit is bestemd voor cliënten van het middenniveau. Cliënten kunnen met een kleine, enthousiaste club trainen en een balletje trappen. Het seizoen wordt gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. De activiteit wordt begeleid door vrijwilligers. Cliënten komen zelfstandig en/of worden door eigen begeleiding gebracht en gehaald.
Waar: de Klimop op het Hartekampterrein
Wanneer: donderdag, elke week
Tijd: 19.00 - 20.00 uur.
Maximum aantal deelnemers: 8

Voetbal speciaal
Bestemd voor cliënten van een midden tot hoog niveau die voetballen leuk vinden maar professionele begeleiding nodig hebben. Zij kunnen in een kleine groep met veel individuele aandacht en begeleiding een balletje trappen. De activiteit wordt begeleid door één vaste vrijwilliger en een bewegingsagoog.
Waar: de Klimop op het Hartekampterrein
Wanneer: elke eerste dinsdag van de maand
Tijd: 19.00 - 20.00
Maximum aantal deelnemers: afhankelijk van de mate van begeleiding die deelnemers nodig hebben.

De Hartlopers
Deze activiteit is bestemd voor cliënten van alle niveaus die het leuk vinden om met elkaar een eind buiten het Hartekampterrein te wandelen. Samen met de vrijwilligers bepalen zij de route en maken ze een wandeling van ongeveer 1,5 uur. Na afloop drinken ze met elkaar koffie in de aula. De activiteit wordt begeleid door vrijwilligers. Cliënten die op het terrein wonen, worden opgehaald en naar hun woning teruggebracht.
Waar: start voor de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: zondag, eens in de 14 dagen (vrijwilligers wandelen wekelijks, cliënten om de week)
Tijd: 10.00 - 12.30 uur
Maximum aantal cliënten: 6

Op pad met de duo-fiets
Deze activiteit is bestemd voor cliënten van alle niveaus en zal worden gestart bij voldoende belangstelling en vrijwilligers. Cliënten maken samen met een vrijwilliger in een klein groepje een mooie rit buiten het Hartekampterrein. De activiteit wordt begeleid door vrijwilligers. Cliënten worden opgehaald en naar hun woning teruggebracht.
Waar: start voor de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: weekend, eens in de 14 dagen
Tijd: 10.00 - 11.30 uur
Maximum aantal deelnemers: 3

Erop uit in de rolstoel
Deze activiteit is bestemd voor cliënten met een laag niveau en zal worden gestart wanneer er voldoende vrijwilligers zijn. Cliënten kunnen even weg van de woning om een frisse neus te halen. De activiteit wordt begeleid door vrijwilligers. Cliënten worden opgehaald en naar hun woning teruggebracht.
Waar: op het Hartekampterrein
Wanneer: weekend, eens in de 14 dagen
Tijd: ochtend
Maximum aantal deelnemers per groepje: 3

Weekendactiviteiten
Bij deze activiteiten zijn cliënten van alle niveaus welkom. Activiteiten worden bekendgemaakt via flyers en het maandprogramma dat naar de woningen wordt gezonden en in de Orangerie hangt. Het programma is heel divers: een optreden van een zanger, een ander optreden, of een sinterklaas- of carnavalsfeest. De weekendactiviteiten worden begeleid door vrijwilligers en een medewerker van Vrije Tijd en Vrijwilligers.
Waar: in de Orangerie op het Hartekampterrein
Wanneer: weekend
Tijd: middag

Thuisblijfactiviteiten
De volgende activiteiten kunnen via Vrije Tijd en Vrijwilligers aangevraagd worden: paardentram, miMakker, klankschalen, accordeon.
Waar: op de woning
Wanneer: in overleg

Soos Binnensteeds
Een gezellige ontmoetingsplek in de Haarlemse binnenstad voor een leuke avond uit. Deelnemers zijn mensen met een verstandelijke beperking, een psychiatrische achtergrond of burgers uit Haarlem. Bezoekers ontmoeten elkaar, treffen mensen met dezelfde hobby of interesse en delen ervaringen. Een prima plek om naar toe te komen voor wat aanspraak. De soos wordt georganiseerd door de Hartekamp Groep, Haarlem Effect en RIBW-KAM.
Waar: Wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20, Haarlem
Wanneer: elke vrijdagavond
Tijd: 19.30 - 21.30 uur