Prokkelweek met thema Duurzaamheid


Ervaringsdeskundige Daniëlle roept cliënten en begeleiders op om mee te doen aan de Prokkelweek met de volgende woorden: "Heb je een droom of een wens? Wil je kijken bij een school of een bedrijf of beroep? Doe mee aan de Prokkelweek" .

Eén keer per jaar staat de ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking centraal tijdens de landelijk Prokkelweek.  Dit jaar is de Prokkelweek van 12 t/m 17 juni. In deze week  staan cliënten werkelijk midden in de samenleving.
Meedoen aan de Prokkelsterrenslag, een prokkelstage, een buurtprokkel of een prokkelwens die in vervulling gaat. Van meelopen in een bibliotheek, een poppenmaker bezoeken tot aan opgehaald worden door de politie.

Medewerkers zetten zich ook dit jaar weer in om voor hun cliënten een bijzonder prokkelmoment te organiseren.
Duurzaamheid is hét thema van de Prokkelweek dit jaar bij de Hartekamp Groep. Denk daarbij aan duurzaam bouwen, duurzaam onderhoud aan groenvoorzieningen, duurzame energie. De activiteiten op locatie Hartekamp staan dinsdag 13 mei helemaal in het teken van duurzaamheid.
Duurzaamheid geldt ook voor de relatie die we hebben met onze cliënten en diens vertegenwoordigers. Een relatie die aan het veranderen is van een  afhankelijkheidsrelatie in een gelijkwaardige relatie zoveel als mogelijk is.

Cliënten vinden het prokkelen geweldig. Martin en Rob vertellen hier over hun ervaringen van hun prokkel van vorig jaar (2016).
Martin: “Ik ben voor het eerste jaar mee met de Prokkelweek. Eerst mee met de boswachter, dat was erg leuk. Daarna voor het eerst naar de eerste en de tweede kamer. De Prokkelstage werd door de voorzitter van de eerste kamer geopend. We ontmoetten ook de ministers van de tweede kamer. Ook hebben we een certificaat gehad. De voorzitter van de eerste kamer heeft die uitgereikt. 
Het was een fantastische dag omdat het zo leuk was om zoiets een keer mee te maken”.

 

Rob bracht vorig jaar, samen met zijn vrijwilliger Jack, een bezoek aan Tatasteel.
Rob: “Toen Jack en ik daar aan kwamen gingen we eerst koffie drinken en praten. Daarna gingen wij naar een lokaal daar kreeg ik een film te zien. Toen moest ik een veiligheidshelm en  bril op en redden wij met een busje over het terrein van Tatasteel. In een gebouw was het heel heet met metalen blokken, ovens en hijskranen. In het tweede gebouw ging het staal door machines en werd het gebogen en gleed het staal over banden. Het was een hele leuke ochtend “.
 


 

NB mei Prokkelweek 2017