Donaties in geld en tijd zijn goud waard voor de Hartekamp Groep

Het werk is zonder vrijwilligers niet meer te doen. Gelukkig geven mensen aan mensen. Een unieke gift want  vrijwilligers maken het leven van cliënten leuker. Ook investeringen zijn zonder donaties lastig . Gelukkig levert samenwerking met vrijwilligers, vertegenwoordigers en partners een aantal mooie resultatenop. Een overzicht van de eerste vier maanden.

Boerderij na 45 jaar in een nieuw jasje
Op 4 april ondersteunt Fonds Hartewensen de verbouwing van de boerderij met een cheque van € 24.000,-. Hiermee zijn twee speeltoestellen, een plantenkas, tablets voor cliënten en de  aankleding in de vernieuwde Boerderij betaald. Bovendien is het binnenverblijf van de stal aangepast. Cliënten die in een rolstoel zitten kunnen nu ook naar de dieren kijken. De boerderij is sinds 1971 een favoriete plek van 35 cliënten die hier werken, bewoners en bezoekers. Na al die jaren was de boerderij toe aan een goede opknapbeurt.

Wat nou de jeugd is liever lui dan moe
Eind maart zetten leerlingen van het Kennemer College, afdeling Beroepsgericht Onderwijs, in Heemskerk, de vrijwilligers van Harteheem in het zonnetje.
Bovendien fietsten de leerlingen zich in het zweet tijdens een estafette gefietst om sponsorgeld bij elkaar te brengen voor de aanschaf van een elektrische duofiets. Zij kwamen tot het geweldige bedrag van 3.115,- euro. De elektrische duofiets voor Harteheem komt daarmee een stuk dichterbij.
Sterker nog de duofiets is er al. Dankzij een zeer gulle gift van een donateur. Deze donateur heeft onlangs het nog resterende bedrag voor de aanschaf van de duofiets én de kosten voor onderhoud geschonken.

Interactief fietsen zonder de deur uit te gaan
Op 10 februari is de Silver fit geplaatst in de Duinwijklaan in Beverwijk. Cliënten kunnen nu binnen fietsen en onderweg genieten van Giethoorn of een tocht door de bergen.De Silver fit is een interactieve fietstocht, waarin de cliënt zelf de route bepaalt. Ze hebben het gevoel, dat zij ergens naar toe gaan en ze genieten van de beelden en geluiden, die zij herkennen. “Hé, ik fiets door de Breestraat, daar woont mijn oma”.
Deze opstelling is mogelijk gemaakt door Fonds Hartewensen en bijdrages van de cliënten en familieleden van de Duinwijklaan

 Een duofiets met trapondersteuning voor Jan Gijzenkade
Op dinsdagochtend 24 januari 2017 werd de duofiets met trapondersteuning geleverd op de Jan Gijzenkade. De chauffeur die de fiets kwam brengen, stond een warm welkom te wachten.Tim ging zijn jas al ophalen en gelijk op de fiets zitten om naar buiten te gaan. Het enthousiasme van toen is er nog steeds.  Vele cliënten wilden de fiets uit proberen en dat gaat nu nog steeds zo door. De duofiets is er gekomen danzij het Mr. Cornelis Roozen Fonds.