Woonruimte

Een groot deel van de woonkosten van de cliënt komt voor rekening van de Hartekamp Groep. Het gaat hierbij om de standaard inrichting van de kamer of het appartement: vloerbedekking, gordijnen, lampen, bed, tafel, stoel, kast, matras en linnengoed zoals dekbed, beddengoed, handdoeken en theedoeken. Ook betaalt de Hartekamp Groep de aanpassing van het meubilair, als gevolg van de beperking van de cliënt. Verder betaalt de Hartekamp Groep:

  • (Inductie)kookplaat en tafelmodel koelkast indien er een keuken is.
  • Persoonlijk alarm als dit noodzakelijk is.
  • Schoonmaak en schoonmaakspullen.

De cliënt betaalt zelf 

  • Persoonlijke inrichting van de kamer of het appartement. De cliënt regelt dit zelf. De Hartekamp Groep kan aanwijzingen geven bij de keuzes van materiaal i.v.m. hygiëne-, arbo- en brandveiligheidseisen. Bij bouwkundige en/of installatietechnische wijzigingen aan de woonruimte dient de cliënt vooraf toestemming te vragen.
  • Verhuiskosten als de cliënt op eigen initiatief verhuist. De oude kamer moet binnen vijf werkdagen na verhuizing leeg, schoon en in originele staat worden opgeleverd. Als er herstelwerkzaamheden nodig zijn, komen die voor rekening van de cliënt. Dit geldt ook voor eventuele kosten voor afvoer van spullen die zijn achtergebleven in de woning.