Volwassenen

Expertisecentrum Ambulant

Heeft u problemen met relaties, werk, een verslaving, angst, onverwerkte trauma’s, of moeite met het vinden van een realistisch perspectief in een vastgelopen situatie? Voor mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende medische, psychologische of psychosociale problemen is er het Expertisecentrum Ambulant. Een team van gespecialiseerde artsen, gedragswetenschappers, psychologisch assistenten en therapeuten dat bij complexe problemen kan helpen.

U kunt terecht bij het Expertisecentrum Ambulant in Haarlem, Heemstede of Heemskerk. Maar onze hulpverleners komen ook bij u thuis voor het bieden van passende hulp.

Uw aanmelding wordt besproken in het multidisciplinaire team. Daarna nodigen wij u - zo nodig met familie/verzorgers - uit voor een kennismakingsgesprek met één van de artsen of psychologen/orthopedagogen. Vervolgens maken wij een behandelplan. In veel gevallen maakt uitgebreid diagnostisch onderzoek deel uit van het behandelplan. Het plan bespreken wij eerst met u en zo nodig met de ouders/wettelijk vertegenwoordigers. Als iedereen akkoord is, wordt het plan uitgevoerd. Waar nodig werkt het Expertisecentrum Ambulant samen met specialisten in de psychiatrie, verslavingszorg of een algemeen ziekenhuis, of verwijst naar hen door.

In het Expertisecentrum Ambulant werken de volgende disciplines samen:

Onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten worden indien nodig ook betrokken bij de behandeling. Zij zijn allen gespecialiseerd in de behandeling van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het is ook mogelijk om uzelf alleen voor één van deze behandelingen aan te melden.

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met het Cliëntservicepunt van de Hartekamp Groep.