Volwassenen

Jobcoaching

Voor mensen met een verstandelijke beperking is het niet makkelijk om aan een leuke baan te komen. De Hartekamp Groep heeft hiervoor het Loopbaancentrum opgericht: een gespecialiseerd uitzendbureau met jobcoaches. Ze helpen mensen met een (verstandelijke) beperking die hiervoor in aanmerking komen een baan te vinden en te behouden. 

Hoe werkt het?
De jobcoach bespreekt met de cliënt wat deze wil en kan en welke mogelijkheden er zijn om trajecten naar en in betaalde arbeid te financieren. Daarna gaat de jobcoach samen met de cliënt op gesprek bij de baan naar keuze. Als de cliënt aan de slag gaat, komt de jobcoach regelmatig langs om te kijken hoe het gaat. En de cliënt kan bij hem of haar terecht met vragen of problemen.

Onze werkplekken
Gelukkig zijn er genoeg leuke banen beschikbaar. Bijvoorbeeld als assistent conciërge op een school, medewerker in een supermarkt, bedrijfsrestaurant of verzorgingstehuis. Of als administratiemedewerker of garagemedewerker. De jobcoach heeft alle kennis in huis om cliënten goed te adviseren en de juiste keuze te maken. 

Meer informatie op de site van Het Loopbaancentrum