Volwassenen

Stage lopen

Stage lopen is een goede manier om te wennen aan echt werk. De Hartekamp Groep heeft een stagebureau waar mensen met een beperking gedegen advies krijgen. Bij de intake maken we via de Melbamethode een functioneringsprofiel. Hieruit komt een passend loopbaanadvies.

De cliënt krijgt meteen een persoonlijk begeleider. Deze zorgt voor begeleiding, organiseert de stageplek en schrijft een Ondersteuningsplan. Een stage kan een halfjaar tot twee jaar duren. Je kunt stage lopen bij de Hartekamp Groep of bijvoorbeeld in een winkel, kinderboerderij of bij een gemeente. 

Waar kunnen cliënten na de stage terecht?
Na het doorlopen van de stage zijn er drie plekken waar cliënten kunnen werken: 

  1. Een procesmatige dagbestedingsplek bij de Hartekamp Groep
    Vooraf geeft de cliënt aan waar hij graag werkt en wat hij graag doet. Hoe hard de cliënt wil werken en wat hij moet doen, bepaalt hij zelf. Er is de hele dag begeleiding aanwezig.
  2. Een arbeidsmatige dagbestedingsplek bij de Hartekamp Groep
    Vooraf geeft de cliënt aan waar hij graag werkt en wat hij graag doet. Hier worden iets meer eisen gesteld aan werknemers. Er is de hele dag begeleiding aanwezig.
  3. Een arbeidsmatige werkplek binnen of buiten de Hartekamp Groep
    Vooraf geeft de cliënt aan waar hij graag werkt en wat hij graag doet. Hier worden iets meer eisen gesteld aan werknemers. Ook moet de cliënt zelfstandig kunnen reizen en werken. Iemand in het bedrijf is begeleider en een jobcoach houdt regelmatig contact met de cliënt. 

Meer informatie op de site van Het Loopbaancentrum

Stage lopen